Грипната епидемия завзе нови територии (ОБНОВЕНА)

18:10, 24 яну 20 25 3635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 12:50 часа, Обновена в 18:10 часа

Грипна епидемия е обявена в област Велико Търново, Хасково, Ловеч, Кърджали, както и на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

Регионалната здравна инспекция в Габрово също обявява грипна епидемия на територията на общините Севлиево, Трявна и Дряново от утре. До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

От понеделник обявяват грипна епидемия и в София, съобщиха от здравното министерство.

"Учебните занятия ще бъдат възстановени на 6 февруари след междусрочната ваканция. През този период детските градини и ясли ще продължат да приемат деца при засилен контрол", обяви столичният кмет Фандъкова.

Припомняме, че грипна епидемия вече е обявена на територията на кюстендилските общини Дупница и Сапарева баня, Монтана и Бургас. Тази седмица е неучебна за учениците в Лом, а за учениците от Бургас, Асеновград и Благоевград ваканцията ще започне от понеделник.

Още от средата на седмицата децата в Карнобат, Сунгурларе и Царево бяха освободени от училище. Учениците ще се върнат обратно в класните стаи на 3 февруари. И петте детски отделения в Бургас в момента са пълни с пациенти с усложнения след грип.

При грип и настинка ползвайте изненадващ източник на витамин С

Д-р Веселка Мончева обяви, че грипът засяга традиционно малките деца на възраст от 0 до 4 години, както и деца от 5 до 14-годишна възраст. "След проверка на РЗИ в детското отделение на благоевградската болница е установено, че леглата не достигат. Пуснали сме писмо до Здравната каса да се увеличат леглата там, където има нужда от това", допълни д-р Мончева, цитирана от БТА.

В Симитли също е увеличен броят на заболелите, но засега грипът не е достигнал критични стойности. В останалите общини обстановката е нормална.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама