Огнище на COVID-19 и в Симитли, кметът е под карантина

13:15, 24 апр 20 25 2809 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Огнище на коронавирус е регистрирано и в Симитли. Цялото семейство на 50-годишният мъж, който преди дни беше диагностициран с COVID 19, е заразено. Сред тях има възрастни мъже и жени, както и две деца.

Както TOPNOVINI.BG съобщи преди дни, 50-годишният мъж е шофьорът на кмета на Симитли Апостол Апостолов. 

Всички контактни лица са с отрицателни проби - сред тях е и кметът. Въпреки това Апостолов ще остане под карантина в следващите 14 дни, заявиха от РЗИ.

По данни от РЗИ-Благоевград никой от тях не е проявил сериозни симптоми и на този етап всички остават под карантина в двете къщи, в които живеят.

Междувременно от Съюза на българските журналисти поискаха оставката на градоначалника на Симитли. Причината е грубото отношение и обидите към репортера на bTV Ирина Жерева преди дни. 

От Асоциацията на европейските журналисти - България също се възмутиха от поведението на Апостол Апостолов. Те призоваха репортерката да търси правата си по съдебен път, а от АЕЖ са готови да предложат юридическа подкрепа.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама