Избират временен кмет в Благоевград

07:10, 30 апр 20 25 2431 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На извънредна сесия Общинският съвет в Благоевград ще избере временно изпълняващ длъжността кмет, след като Общинската избирателна комисия гласува предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета Румен Томов.

Общинските съветниците ще гласуват кой от четиримата заместник-кметове да поеме временно управлението на общината до провеждането на избори. Това са Любен Милев, който отговаря за обществения ред, сигурността и спорта, д-р инж. Василиса Павлова, чийто ресор са културата и хуманитарните дейности, инж. Евгени Терзиев, който ръководи строителството, и  зам.-кметът по икономика и финанси Ясен Попвасилев.

Припомняме, че кметът Румен Томов бе отстранен от ВАС, защото не е заличил едноличната си фирма в едномесечен срок след неговото избиране за поста. Томов е предприел действия по заличаване на ЕТ от регистъра, но това е станало седмица след изтичане на срока. За нарушението първи сигнализира бившият кмет Атанас Камбитов и подаде сигнал до Общинската избирателна комисия.

Кметът Томов е обяснил закъснението, че заедно с вписване на договора за прехвърляне на ЕТ “Румен Томов - АЛМА ЕМ” на 25 ноември 2019 г. е искал да се впише и заличаване на търговеца. Твърди, че е станало техническа грешка в подаденото заявление за вписване.

След отсраняването на кмета ЦИК трябва да насрочи нови избори за кметското място.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама