Продължава издирването на изгубилия се скиор в Рила

09:52, 22 мар 21 25 2350 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Продължава издирването на изгубилия се скиор в Рила. Над 10 планински спасители и две кучета ще участват в акцията по издирване на изчезналия вчера в района на ски зона „Картала“ 34-годишен мъж от София. Днес усилията ще бъдат насочени в зоната на падналата лавина.

До 1.00 часа през нощта е продължила спасителната акция, след като малко преди 18.00 часа беше подаден сигнал за изчезналия мъж. Претърсен е огромен периметър над пистата, всички улеи и пътеки, които са предпочитани от фрирайдърите.

Вчера в района е паднала и лавина. Усилията ще се насочат в изследване на лавината, защото всичко друго е проверено, обясни пред БНР началникът на ПСС-Благоевград Георги Ботев.

Телефонът на загубилия се в планината скиор продължава да е активен, но и към момента не отговаря на повикванията. Търси се вариант да бъде локализиран с помощта на мобилните оператори и полицията:

Човек може да се отклони и да отиде на 1 км. Това е огромен склон, денивелацията му е над 1000 м. За момента няма начин да го локализираме. Надяваме се да е оцелял, да се е подслонил някъде, но ако е в лавината, шансът му е много малък“, отбеляза Георги Ботев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама