РИОСВ – Благоевград отбеляза Световния ден на околната среда с поредица от инициативи

12:00, 11 юни 21 25 2702 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

С поредица от инициативи РИОСВ – Благоевград в партньорство с БДЗБР – Благоевград отбелязаха Световния ден на околната среда – 5 юни под мотото „Възстановяване на екосистемите“.

Отбелязването на празника започна на 04.06.2021 г. в гр. Сандански в партньорство с Дирекция на ПП „Беласица“, където се включиха над 240 деца от две училища. Във Второ ОУ „Христо Смирненски“ - гр. Сандански празникът започна с беседа, продължи с интересни образователни игри за опазването на околната между класове от училището и завърши с награди. Открит урок за опазването на природата се проведе пред четвъртите класове на Трето ОУ „Христо Ботев“ - гр. Сандански. Децата показаха знания и отговорност и с интерес се включиха в забавните образователни игри.

На 06.06.2021 г. се проведе образователен поход в Национален парк „Рила“ в района на водопада в м. Карааланица. За празника на природата на красотата на Рила планина се насладиха децата от Сдружение Млад планинар“ – Петрич с техните ръководители, служители на РИОСВ – Благоевград, БДЗБР – Благоевград и НП „Рила”.

На 07.06.2021 г. в Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград се проведе тематична беседа и презентация пред децата от 3 г клас на Трето ОУ „Димитър Талев“ – Благоевград. Децата участваха активно и споделиха с гордост своя личен пример за опазване на природата, бързо откриха скритите в балони буквички и наредиха посланието „Чиста околна среда“. Всяко едно от тях даде своето обещание как ще пази природата и какво може да промени от ежедневието си, припомняйки, че обещанията винаги се спазват.

Работилница „Зрънце любов“ се проведе на 07.06.2021 г. в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ – гр. Благоевград. Децата изработиха хранилки за птици от вече непотребни пластмасови бутилки. След срещата децата нетърпеливо закачиха изработените от тях хранилки на дървета в близост до училището.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама