Много емоции за Деня на Земята в 8 СУ „Арсени Костенцев“ - Благоевград

13:10, 22 апр 21 25 2154 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Домакин на РИОСВ – Благоевград и БДЗБР – Благоевград по повод Международния ден на Земята – 22 април беше и 8 СУ „Арсени Костенцев“ – Благоевград.

Дискусия, презентация и открит урок на тема „Да възстановим нашата планета Земя“ се проведе с учениците от 3В клас на училището. Много знания, активност и интерес към обсъжданите теми показаха децата. Всяко от тях даде личен пример, като разказа как вече се грижи за Земята и какво може да подобри, за да бъде Земята чиста Учениците изразиха непримиримостта си към всеки, който хвърля отпадъци, пали контейнери с боклук или гуми, не изхвърля отделно отпадъците и прави други неща, които вредят на природата. Ясно заявиха, че всеки е отговорен за състоянието на планетата. След обсъждане на отделни стъпки, които всеки може да направи в тази насока, се обединихме по мотото „Заедно имаме силата да възстановим Земята“.

22april 8SU 1

Снимка: РИОСВ-Благоевград

Истинско вълнение сред децата предизвика засаждането на дръвчета в двора на училището. Всички ентусиазирано се включиха в засаждането и поливането на засадените дръвчета, горди от това, че техният клас вече си има собствени дървета. Децата обещаха, че ще се грижат за дръвчетата и ще очакват с нетърпение те да пораснат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама