Не парите за зарята, а заплатата: благоевградският кмет с дарение

14:18, 28 дек 21 25 2837 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Община Стара Загора се отказа от зарята в новогодишната нощ и обяви, че предвидените за нея средства ще бъдат дарени. Това доведе до въпроса защо и другите общини не се откажат?

Изглежда темата е повдигната и пред кмета на Благоевград Илко Стоянов. А именно защо с парите за зарята да не се подпомогнат пострадалите от големия пожар в жилищен блок в кв. „Струмско“. Трима души загинаха при инцидента. Хора останаха без покрив заради щетите от пожара.

В Стара Загора отменят новогодишната заря и даряват парите

Нямам против нито една кампания, но винаги съм искал кампаниите да се водят с позитивните мотиви в тях, а не на принципа на противопоставянето и разделението. За съжаление, винаги е имало и такива хора, които се възползват от болката и страданието на другите, поради което се налага да внеса някои пояснения. Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу по повод настъпването на Новата 2022 г., тези пари НЯМА как да бъдат преведени по сметката на нуждаещите се от изгорелия блок в кв. „Струмско“, защото това би било незаконосъобразно”, написа кметът във Facebook.

Трима загинаха в пожар в жилищен блок в Благоевград

Нещо повече, това действие само по себе си не би било дарителство, а преместване на бюджетни пари от едно перо в друго. Дарителството е ЛИЧЕН акт на всеки човек, а не действие на администратор или политик. Точно заради това, ще си позволя да наруша частично едно мое лично правило и го правя единствено, за да спра спекулациите, манипулациите и противопоставянето между хората по време на най-светлите празници. Цялата парична равностойност на пиротехническото шоу за посрещането на Новата 2022 г. ще бъде преведена по сметката на хората от изгорелия блок в кв. „Струмско“, но не от бюджета на Община Благоевград, а лично от моята заплата!”, заяви Илко Стоянов.

Кметът не обяви каква точно е сумата, „целта е не да се мерим в цифри и морал, а да опитаме да прекратим противопоставянето между самите нас”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама