„Не можеше да се диша“: Опушиха Петрич с канабис

14:07, 23 юни 22 25 2780 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Служители на МВР в КАТ-Петрич изгориха 6 тона конфискуван канабис в дворно пространство пред сградата. Огромното количество гъст дим от огъня е покрил близките блокове. Живеещите наблизо са се притеснили и са започнали да подават сигнали на 112.

Не можеше да се диша, голяма пушилка беше. Снощи особено беше много. И сега още се усеща миризма. Не е нормално в градски условия да се изгаря канабис. Прозорецът не може да се отвори. Това си е наркотик. И да не е наркотик, е дим, задушава хората“, разказаха жители пред Нова телевизия.

Операцията се случила преди два дни, като по странно решение стартирала в 6.00 ч. сутринта. Приключила чак към 14.00 ч. следобед. Тоновете марихуана били конфискувани при акция, проведена през ноември и наречена „Медицински канабис“. Тогава в градската индустриална зона и селата Ръждак и Рупите било иззето количество от канабис, за който собствениците твърдели, че е за медицински цели, пише „Сега“, като се позовава на местни медии.

От МВР съобщиха, че за изгарянето са били спазени всички изисквания и процедури. Била е уведомена РЗИ, а при изгарянето са присъствали екип на общината с еколог, представители на митниците и на МЗ. Според закона канабисът не е опасен отпадък, който не създава риск за здравето на хората.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама