Измамник открадна 30 000 лв. от глухонямо момиче, запознали се в интернет

10:40, 23 ное 18 25 1468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Глухонямо момиче стана жертва на нагла измама в Бургас. Мошеникът се запознава с момичето в  интернет, пишат си дълго време, а впоследствие се срещат. Подлъгва я да пътуват заедно уж при родителите му в Турция и по време на това пътуване й отмъква 30 000 лева и мобилни телефони за близо 3000 лева. 

Според полицията инцидентът е станал на 6 ноември, като момичето е било изоставено в созополското село Крушевец. Двамата са пътували заедно с двете му деца. Той й обещал, че ще закупи жилище, в което да живеят в южната ни съседка. 30-годишният Ерхан Арамисов е задържан на влизане от Турция към България на ГПП „Малко Търново”. Той е задържан за 72 часа.

„В обясненията си първоначално Арамисов е заявил, че с пострадалата са се запознали в началото на годината по интернет. Впоследствие той, заедно с децата и съпругата си, са гостували на измамената”, каза пред Нова телевизия окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. 

„Обвинението, което е повдигнато срещу Ерхан, не е за измама, а за кражба. В първоначалните си показания пострадалата е заявила, че предмет на посегателство са били 30 000 лева. Впоследствие е посочила, че сумата е 15 000 лева”, уточни Чинев.

Той допълни, че според показанията й наличната сума е била съхранявана в дома й. Тя твърди, че парите й са събрани от спестявания от наследство и от ТЕЛК. 

„Момичето слезе от една кола, за да си купи цигари. Мъжът в автомобила уж я чакаше. Когато момичето излезе, колата я нямаше. Тя изпадна в истерия. Дадохме й лист, за да ни напише какво се е случило. Той я е излъгал, че се е развел и иска да живее с нея. После се свързахме с нейна приятелка, която сподели, че този мъж й е бил съмнителен, но измамената не повярвала”, разказа собственичката на магазина Магдалена Войнова.

„Според думите на обвиняемия той я е изоставил, защото тя не е искала децата му да пътуват с тях. Предвиденото наказание за деянията му е до 8 години затвор. Най-вероятно обвинението ще бъде изменено в по-тежка квалификация”, допълни Чинев.

В петък районният съд в Бургас ще гледа искането на прокуратурата младият мъж да бъде задържан за постоянно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама