Ограничено е движението в много от проходите (обновена)

09:05, 28 ное 18 25 2756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Северозападна България и в София вали обилен сняг. Над 30 снегорина почистват територията на областта. Снежната покривка е над 15 см. 

Временно e ограничено движението по път I-1 Видин - Монтана в района на Смоляновци поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщиха от АПИ.  Автомобилите се пренасочват по алтернативни маршрути. Това съобщиха от Областното пътно управление в Монтана.

Тирът се е обърнал към 4 часа в сряда сутринта на международния път между Видин и Монтана. Той е с благоевградска регистрация. Шофьорът е македонец. Той е пътувал от Дания. Колона от автомобили е образувано на мястото, заради авариралия тир. Към 9 часа екипите на "Гражданска защита" успяха да изтеглят тежкотоварния автомобил на едното платно. Трафикът е пренасочен в двете посоки по обходен маршрут: път III-114 и III-112 Монтана – Ружинци – Тополовец – Видин и обратно.

Друг тир, който се опитал да изпревари колоната от авотмобили, е запречил лентата на Е-79 за Монтана.

В старопланинския проход Петрохан, който свързва Монтана и Берковица, шосето се разчиства и опесъчава и за момента е проходимо, уточниха от пътното управление.

Снежната покривка в региона до сега е 10-15 сантиметра, очаква се да вали до края на деня, обявиха от метеорологичната станция край Монтана.

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Хемус“ – Ботевград поради снегопочистване на територията на област Враца.

Зрител на NOVA алармира, че движението през Искърското дефиле е затруднено. Пътят не е почистен, има паднали камъни, твърди зрителят.

Ограничено е движението по път I-7 ГКПП "Лесово" – Елхово поради пътнотранспортно произшествие. Шофьорите да леки автомобили да се движат с повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция" по обходния маршрут: Княжево – Тополовград – Голям Манастир – Малък Манастир – Изгрев – Елхово. Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакат на място.

Ограничено e движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода „Троянски", съобщават от Пътната агенция. Временно e ограничено и движението по пътя Видин - Монтана в района на Смоляновци поради аварирал тежкотоварен автомобил. Необходимо е шофьорите да изчакват на място.

Обстановката в Бургаска област е спокойна въпреки значителните количества дъжд. Нивата на язовирите са се повишили само с 3 см, съобщи областният управител на Бургас Вълчо Чолаков пред bTV.

Прогнозата за 25-30 л/кв. м вероятно се сбъдва. Всички екипи са в готовност в случай на необходимост от реакция за евакуация или отводняване”, увери той. По думите му няма постъпили сигнали за изминалото денонощие за бедстващи хора, за прекъснато електричество или спряла вода.

Прогнозата е, че следобед ще стане още по-студено и е възможно да има заледявания. Утре се очаква валежът да продължи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама