Заловиха недекларирани над 300 000 лева, скрити в чорап и дрехи на пътници

13:30, 30 ное 18 25 1813 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300 000 лева откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване"/МРР/ в Митница Бургас при проверка на лек автомобил.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 28 ноември късно през нощта, в посока от България към Турция. В автомобила са пътували шофьорът със съпругата си - турски граждани и техен спътник - немски гражданин. На българския митнически пункт и тримата са заявили, че нямат нищо за деклариране.

При извършената митническа проверка от екип на отдел МРР, митническите служители откриват първо 30 000 недекларирани евро в дамската чанта на жената. В личната чанта, в дрехите на шофьора и в подлакътник на автомобила са открити още 70 000 недекларирани евро. Други 55 000 евро са открити в джобове по дрехите и в личен багаж на третия пътник, като 50 000 евро от валутата е била поставена вътре в чорап, в негова раница.

Недекларираната валута - общо 155 000 евро в различни купюри е иззета. Срещу жената - турска гражданка е съставен акт за административно нарушение. Срещу другите двама пътници в автомобила е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама