Спират строежа на "Арапя"и "Алепу", инвеститорът при "Градина" се оттегля

13:35, 25 яну 19 25 2179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скандалният строеж в гората край къмпинг "Арапя" ще бъде спрян временно. Това съобщи на място директорът на ДНСК. Формалният повод била липсата на план за безопасност на строителния обект.

Според Иван Нестеров липсвало очертание на границите на строителния обект, както и изградена инфраструктура до него. "Подробна проверка по документи обаче започва в понеделник в община Царево", уточни шефът на ДНСК. 

Той каза още, че кметът на общината Георги Лапчев е в правото си да спре строежа, но повече подробности щели да станат ясни след проверката. Несторов очаква резултати в края на следващата седмица.

В същото време стана ясно, че инвеститорът, който трябваше да построи ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг „Градина”, се отказва от проекта. Това съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Новината дойде непосредствено преди началото на проверката, която извършва по Южното Черноморие началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Иван Несторов по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Малко по-късно Несторов обяви, че от понеделник ще бъдат спрени строителните дейности и на плажа "Алепу". Според Несторов първоначално са установени нарушения и пропуски на фирмата инвеститор. Несторов каза, че ще бъде направена обстойна проверка какво точно се случва на плажа.

Директорът на ДНСК ще обиколи цялото Черноморие по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Целта е да бъде направена цялостна проверка на строежите по морето. Заедно с арх. Несторов са служители от местната дирекция за строителен контрол в Бургас и Службата по геодезия, картография и кадастър.

Подробно ще бъдат проверени всички сигнали за строителни дейности и в къмпинга "Градина", и къмпинга "Арапя", каза Несторов. За плажа "Алепу" от понеделник ще бъде обследвана цялата документация, за да се установи дали става въпрос за укрепване на старо свлачище, както твърди инвеститорът, или се строи сграда, която ще е част от ваканционен комплекс.

След проверката по цялото Южно Черноморие ще бъдат взети и необходимите мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама