Росен Желязков провери работата на транспортните структури в Бургас

17:30, 19 юли 19 / Политика 25 1609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков провери напредъка на строително-монтажните дейности на Конгресния и научно-изследователски център в Бургас.

Проектът е на стойност 13,6 млн. лева и се финансира със средства на ДП „Пристанищна инфраструктура”. Очаква се той да бъде завършен в края на тази година.

Росен Желязков посети пристанище Бургас, където заедно с изпълнителния директор на държавния оператор Диян Димов и директора на териториалната дирекция на ИА „Морска администрация“ Александър Илиев инспектираха готовността и наличната техника на агенцията за извършване на активни проверки по вода на туристически кораби и други плавателни съдове. Морска администрация разполага с 5 катера, които работят в района на Бургас, съобщиха от МТИТС.

Росен Желязков: Модернизацията на жп връзките със Сърбия и Северна Македония са приоритети

В Морска гара Бургас министър Желязков се срещна с талантливи български деца и разгледа част от техните творби. От миналата година там е разположен филиалът на Националната художествена академия и в момента се провежда първата „Лятна академия за деца и ученици“. В Магазия 1 министърът се запозна и с дейността на Туристическия информационен център.

По-късно през деня Росен Желязков и кметът на Бургас Димитър Николов направиха проверка на работния процес в трафик кулата на летището в града. За последното денонощие са обслужени над 200 полета като центърът в Бургас работи в пълна координация с центровете в София и Варна и до момента колегите няма допуснати закъснения по вина на българското ръководство на въздушното движение.

След това двамата разговаряха с ръководството и служители на Летищния център за обслужване на въздушното движение, където беше демонстрирано в реално време управлението на авиационния трафик в разгара на летния сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама