В бургаски квартал се оплакват от чести спирания на тока

09:45, 07 авг 19 / Общество 25 434 Topnovini
1

Жителите на бургаския квартал "Сарафово" се оплакват от това, че токът спира непрекъснато. Според тях това се случва най-често в малките часове на денонощието, когато консумацията е по-ниска. Прекъсване има понякога и в обедните часове.

Хора от квартала обясниха, че вече има материални щети в домакинствата им. Мнозина от тях се оплакват, че имат изгорели електроуреди, за които предстои да платят ремонта им или да закупят нова техника, съобщи bTV. Търговци пък се оплакват, че не могат да работят с клиенти, тъй като отнема време да стартират компютърните системи и касови апарати. Жителите обясняват, че ток няма и по улиците. 

Вече е започнало събиране на подписи за прекратяване на постоянното спиране на тока. Гражданите заявиха, че ако не последват адекватни действия, ще заведат дела срещу EVN.

От EVN обясниха, че са получили един сигнал за спиране на тока в последните 2 седмици. Говорителят на компанията Крум Косев заяви, че продължават анализите по прекъсването на електрозахранването и се работи по отстраняването на проблемите.

Според кметския наместник на „Сарафово” - Неделин Недялков, от енергийната компания обясняват прекъсването на тока заради птици, които се изхождат по въздушните жици. От EVN обаче казват, че това е една от възможностите и се прави анализ да се установи какво точно се случва.

Жители обясниха, че проблемите с тока в квартала са от години. Прекъсвания има и в съседния град Поморие.

Припомняме, че мрежата с високо напрежение е на Енергийния електросистемен оператор (ЕСО), а само на средно и ниско напрежение е на ЕРП-тата.


Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани