Експерт: Кризата в туризма по Черноморието е здравословна

10:36, 12 авг 19 25 1932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имаме една прекрасна година с намалени цените на хотелите по Черноморието през август, с по-малко туристи и по-добро обслужване – в момента създаваме доволни клиенти, заяви за БНТ Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Според него това е здравословна криза и догодина ще има повече туристи по Черноморието.

„Вярно е, че на Черноморието в различни места имаме по-голям спад, отколкото в страната. До края на юли имахме 91 000 туристи повече влезли в страната, но на морето сме надолу”, посочи Драганов.

„Имахме три много успешни сезона, с двуцифрено число ръст, блъсканица на туристи, никакво обслужване, създаване на недоволни туристи”, посочи експертът и допълни, че в Бургаска област за юли има 55 000 туристи по-малко, за Варна - 43 000 по-малко.

„Това са хора, които са били тук, видели са хотелите и не са дошли. Създали сме недоволни туристи”, коментира Румен Драганов.

При професионално работещите хотели, които работят с чужди туроперотири, заетостта в момента се движи около 105-108%.

Той смята, че малките хотели отдавна трябва да се групират. Тепърва у нас се очаква да се слеят тези хотели, да се окрупни тази част на мениджмънта.

По думите му имаме пет хотела, открити тази година, които са блестящи и България отговаря изцяло на световните изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама