Системно обирали кутия за дарения на болно дете в Бургас

10:26, 15 авг 19 25 2042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Системно обирали кутия за дарения на 5-годишно момиченце от Бургас, което е с детска церебрална парализа. Кутията е била поставена в плажно заведение в морския град, съобщи Нова телевизия.

За операция в САЩ на семейството й са необходими около 150 000 лева. Те се събират в 20 кутии, разположени на различни места в града.

Преди около две седмици обаче ръководството на заведението установява, че средствата в тяхната такава намаляват.

Тогава разбрахме, че сериозна сума липсва. Първата ни реакция беше да се свържем с родителите на Цвети и да попитаме дали евентуално по някакъв начин не са изпразвали кутията. След като разбрахме, че не са те, усетихме, че трябва да се направи някакво вътрешно разследване. Направихме такова и в рамките на два дни установихме какво точно се е случило”, обясни от заведението.

Кражбите по домовете се правят най-често между 8 и 11 ч сутринта

Оказва се, че всяка вечер жена от ромски произход изпразва касичката, като оставя много малка сума със съдействието на охранителя на бара. Двамата са арестувани. А открадната сума е в размер на 500 лева.

Бащата на момиченцето Владимир Байлов недоумява как някой ще посегне на пари за лечение на дете. „Като разбрах за това нещо ми стана неудобно. Трябват ни още 3-4 хиляди лева и сме готови”, обясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама