120 мъже и жени се пуснаха в плувен маратон „Свети Влас“

17:20, 19 авг 19 25 2330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Професионалисти и любители от Русия, Украйна, Молдова, Казахстан, Македония, Полша и България мериха сили на плаж в „Свети Влас“ две дистанции – 1000 и 2000 метра, съобщи БГНЕС.

Участниците бяха разделени в шест възрастови групи, а носители на купата „Свети Влас“ станаха Данаил Пахомов от Русия, преплувал най-бързо дистанцията от 2000 метра с време 13.23 мин., и Арина Закорко от Украйна с време 15.24 мин. Двамата получиха и голямата награда, осигурена от Atletta Travel – тридневна почивка за двама в тризвездния хотел „Макон“ в Свети Влас.

Плувен маратон ще се проведе от остров Света Анастасия до Моста в Бургас

Наградата за най-възрастен участник в маратона спечели 74-годишният Тодор Тодоров от Черноморец (27.30 мин.).

Най-малкият участник в надпреварата беше 9-годишният Антонио Гръблев от България, който преплува един километър за 14.13 мин. и получи специален приз от спонсора на събитието Финис Юръп.

За изключителен спортен дух и кураж беше отличен 29-годишният Иво Радев, а награди за най-добри участници взеха Веселина Ковачева и Стоян Тодоров.

При момчетата и момичетата до 16 години на дистанцията от 1000 м най-бързи бяха Георги Милачков от България с време 7.51. мин., а при момичетата – Влада Шаенко от България (8.25 мин.).

Плувен маратон ще се проведе от остров Света Анастасия до Моста

Това е вторият маратон, който се провежда на курорта това лято.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама