Силен вятър затвори пристанището в Бургас

13:45, 30 дек 19 25 2665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за силен вятър е обявен за 8 области на Източна България. Това е причината и да бъде затворено пристанището в Бургас.

Силен вятър с посока север, северозапад затвори пристанището в Бургас рано сутринта за маневриране на всички видове плавателни съдове. По данни на метеорологичната служба скоростта на вятъра е 16 метра/секунда, а при пориви достига до 20 м/сек. Това на практика означава над 72 км/час. Към момента няма подадени сигнали на дежурния телефон в общината за паднали клони на дървета и други предмети. В цяла Бургаска област прехвърча сняг. Няма затворени пътища, всички са проходими. Предстои те да бъдат опесачени.

Зимата все още е факт, в планините особено. Очаква се валежите да спрат. Проходът Троян – Кърнаре е затворен за снегопочистване. Вероятно в следващите часове ще бъде отворен. Движението през прохода Петрохан не е затруднено, има ограничение за камиони над 12 тона. Такова има и през прохода Пампорово, съобщава Нова телевизия.

Все още по планините обстановката е доста зимна. В осем области в страната е обявен жълт код за силен вятър. Те се намират в Източна България. Прогнозите за следващите часове са за вятър със скорост между 50 и 80 км/ час. Поради тази причина имаме и силно вълнение по Южното Черноморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама