Напрежение в Созопол: Жители искат ревизия на бившия кмет

11:10, 12 фев 20 25 2920 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Созопол окупираха сградата на Общинския съвет в града тази сутрин, където заседава местният парламент. Те са открили и подписка, в която са се включили над 400 души, с искане за ревизия на дейността на бившия кмет на града Панайот Рейзи, съобщи bTV.

Преди началото на сесията се стигна и до физически сблъсък - кметският наместник на село Присад Ванча Байлова беше избутана от Панайот Рейзи, след като тя и група граждани препречиха пътя му, за да влезе в сградата на Общинския съвет.

На място беше извикана патрулка от настоящия кмет Тихомир Янакиев, за да бъде въведен ред. Пред БНР той уточни, че никой няма право да постъпва така и че сградата на Общинския съвет е достъпна за всички граждани.

Освободиха от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи

Припомняме, че през март миналата година прокуратурата обвини Рейзи за източване на 2 млн. лв. от общинския бюджет. През април Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност него и главната счетоводителка на общината Златка Мусева. Двамата са обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери.На местните избори през есента Панайот Рейзи беше избран за общински съветник

"Той остави общината с големи задължения – 35 млн. лв., а сега пак ни управлява като общински съветник", казват протестиращи. По непотвърдена информация дълговете на Община Созопол към настоящия момент са 27 млн лв.

Бившият кмет отказа коментар пред медиите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама