Глоби за разхождащите се из парковете във Варна, Бургас и Пловдив

21:02, 29 мар 20 25 4836 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Морската градина на Варна опустя след глоби по 5000 лева. Единици се срещат и то преминаващи или с кучета.

След множество снимки в последните дни в социалните мрежи на хора, нарушаващи забраната за посещение на паркове и градини, служители на "Общинска полиция" са глобили 23-ма нарушители в Морската градина на Варна в края на седмицата, съобщи Нова телевизия.

Съставени са 23 акта за нарушение на мерките за ограничаване разпространението на коронавирус. На нарушителите са съставени актове за нарушение по чл. 63, ал. 1 вр. ал. 7 от Закона за здравето. Санкцията, която се предвижда за това, е в размер на 5000 лв.

От полицията съобщиха, че стотици граждани са били предупредени и повечето от тях са напуснали парка. Една малка част от тях обаче е отказала да напусне Морската градина, за което са им съставени актове.

Фандъкова: Опасността не отминава, а идва

Заради честите нарушения на забраните за събиране на хора по паркове и градинки, община Бургас пък предприе нестандартни мерки - като прибира пейките по обществените места.

В неделя сутринта в Морската градина в града пристигнаха служители на фирма, наета от общината, за да извърши тази дейност.

„Започнахме да прибираме пейките, защото при нашите обходи и тези на МВР, че е трудно да спреш хората да се разхождат. Има доста места, където може да се случи това. От вчера се направи мобилизация и започнахме с прибирането на пейките – първо в най-посещаваните места“, обясни Чанка Коралска, заместник-кмет на Бургас.

346 са общо заразените в България от коронавирус

92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са наложили само за днес служителите на ОДМВР-Пловдив заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев, предаде БГНЕС. Най-много сигнали за нарушения има от кварталите с етническо население, но и в останалите има много санкционирани граждани.

Със заповед на Общинския кризен щаб от утре в Пловдив се затягат още повече мерките за сигурност. Работа спират абсолютно всички търговски обекти – без аптеки и хранителни магазини. Всеки, заловен да се разхожда по градините и обществените места, ще бъде санкциониран.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама