Откриха много мъртви птици на бургаски плаж

16:18, 24 апр 20 25 2781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Бургас подадоха сигнал за голямо количество мъртви птици. Неприятната гледка е била видяна на плаж Атанасовка коса, предаде БГНЕС.

Природозащитниците работят върху няколко версии за смъртта на пернатите животни. Има съмнения, че са починали в морето, но морското течение през последните дни ги е изхвърлило на брега.

Орнитолози коментират, че мъртвите птици са от вида средиземноморски буревестници. По това време на годината те гонят пасажите с риба в морето, като струпването им на едно място, може да е причината за смъртта им.

„В момента тече много интензивна миграция. Предполагаме, че са преминали Босфора и следвайки рибните пасажи са дошли и в залива“, заяви Радостина Ценова от фондация „Биоразнообразие“.

„Птиците бяха повече от 15, разположени през 2-3 метра по брега, по линията на вълните. Повечето от тях бяха с много добре запазени тела, без никакви видими наранявания. Тогава помислих, че може би има някакво отравяне или нещо друго причинено от човешкия фактор“, каза Кристина Костова.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама