Министерството на туризма проверява северния плаж в Бургас

15:20, 12 юни 20 25 2055 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Министерството на туризма ще извърши проверка на морски плаж "Бургас - север" за спазването на допустимите по закон площи. Това съобщиха от Министерството на туризма.

Проверката е предизвикана след сигнал, от две жени, платили 8.00 лева за ползването на чадър и шезлонг, след като концесионерът е обявил, че ползването на услугите ще са безплатни това лято. На касовия бон обаче било отбелязано, че жените са консумирали кафе, а не това, за което са платили. По-късно концесионерът на плажа обяснил, че мястото, на което са ползвали чадър и шезлонг се намира пред заведение и е част от самия търговския обект.

Цените по Черноморието по-ниски, да ама не

От министерството съобщиха, че задължение на стопаните на плажа е да спазват стриктно обявените вече за летния сезон цени на чадъри и шезлонги.

Обвързването на ползването на чадъри и шезлонги с други предоставяни услуги е недопустимо и ще се следи стриктно през целия сезон. Ще се проверява на място и разполагането на пособия за допълнителна търговска площ към заведенията за бързо обслужване и чрез замервания с геодезически мониторинг съгласно вече одобрените от министъра на туризма схеми за разполагане.

За морски плаж "Бургас-север" концесионерът е заявил, че за летен сезон 2020 г. чадъри и шезлонги ще се предоставят на посетителите безплатно. Следва да се прави ясно разграничение между плажни принадлежности и допълнителна търговска площ, тъй като плажните принадлежности се използват от посетителите, а допълнителната търговска площ към заведенията от концесионерите за обслужване на търговските обекти, посочиха от министерството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама