Съдът отложи делото за строежа на "Алепу"

12:11, 27 юли 20 25 1688 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Казусът "Алепу" влезе и в съдебната зала. Административният съд в Бургас заседава по делото за разрешителното за строеж на подпорната стена в защитената местност до бившия "Шофьорски плаж".

Прокуратурата откри нарушения на Алепу

Съдът обаче не даде ход на делото, тъй като една от фирмите инвеститор не е била призована в срок за днешното заседание и не успяла да изпрати свой представител. От прокуратурата обясниха, че липсва задължителната еко оценка за въздействието върху околната среда за изграждане на хотел и считат разрешителното за строеж за нищожно, тъй като такова е било издадено за подпорна стена.

"Съдът не даде ход на делото, тъй като една от страните - "Алепу вилидж", не е редовно призована, не е изтекъл 7-дневният срок, който е задължителният от страна на закона, за да бъде дадено ход на делото. На второ място са представили болничен, че не могат да се явят на днешното съдебно заседание, поради което съдът отложи делото за друга дата - на 21 септември", заяви прокурорът по делото Христо Колев, цитиран от БНТ.

"Ние считаме, че казусът въобще не е сложен, но това е работа на съда да прецени всички аргументи на страните. В тази връзка мисля, че делата трябва да се гледат в съдебната зала. Ние вярваме в съда и мислим, че ще прецени законосъобразно", коментира адвокатът на една от фирмите инвеститор - Димитър Данаилов.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама