Снежни виелици сковаха България

15:45, 28 ное 18 25 2216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътят Русе – Бяла е затворен за тежки автомобили над 12 тона, съобщиха от Пътна полиция в дунавския град. Причината е обилният снеговалеж, който продължава повече от половин денонощие и намалената видимост. Леките автомобили се пропускат с предупреждение за вложената метеорологична обстановка.

От Областното пътно управление в Русе уточниха, че всички останали пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.

В почистването е ангажирана цялата налична техника. Пътната мрежа в град Русе също е почистена, няма затворени улици, съобщиха от общинската администрация.

В момента работят 24 снегопочистващи машини в града, като приоритетно се разчистват главни улици и булеварди. Привлечена е и допълнителна техника, която да чисти по-малките улици.

Няма електричество в селата Бъзън, Ястребово, Тетово и Семерджиево, както и части от Басарбово. Без ток са и кварталите на Русе „Средна кула“ и „Долапите“.

Движението на всички превозни средства по автомагистрала "Хемус", в отсечката Шумен-Варна е ограничено заради поледици. В момента снегопочистващи машини са на магистралата и се очаква скоро пътят да бъде отворен. Засега обходният маршрут е по път I-2 Шумен - Варна, съобщиха от АПИ.

В момента във Варна вали сняг и скреж и има заледявания. Основните пътни артерии в града се обработват. Заснежен е и пътят Варна-Добрич и отсечката към Вълчи дол. От областното пътно управление допълниха, че има обилен снеговалеж в района на село Любен Каравелово, а пътят към село Кичево има заледени участъци. От пътна полиция съветват за повешено внимание, ниска скорост и препоръчват на шофьорите да не пътуват, ако не им се налага, или да са готови за пътуване в зимни условия.

Четири тира са закъсали на околовръстния път в Добрич при първия по-сериозен сняг днес. Три от тях са изтеглени, останал е само един, който не пречи на движението - каза Жулиян Минев, началник на „Пътна полиция”.

По искане на Областното пътно управление-Силистра, е въведено ограничение за движение на автомобили над 12 т., по пътя Добрич-Силистра. 15 коли почистват пътищата от републиканската пътна мрежа – съобщиха от Областното пътно управление-Добрич.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама