Всички пътища в Добричко вече са отворени

13:15, 30 ное 18 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Добричка област обстановката е нормална, съобщават от пресслужбата на Областната управа по данни към 11 часа, цитирани от БНР. Пътищата са заснежени, a на много места са и заледени, проходими при зимни условия. Температурата е -5 градуса по Целзий, времето е облачно без валежи, духа полусилен вятър от северозапад със скорост над  8,2 м/с. 

Към този час вече са свалени всички ограничения за движение по републиканската пътна мрежа, а именно - на път II- 71 Добрич-Силистра, както и III-2904 Кардам - Дуранкулак. Проходими са и отсечките: Йовково - Кардам, Бистрец - Телериг и Козлодуйци - Житница - Черна. 

25 машини от ОПУ работят в областта. Няма подадени сигнали за населени места без ток и вода.

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е подготвена за работа в усложнена зимна обстановка, съобщиха от лечебното заведение. От там уточняват, че са предприети всички превантивни мерки за справяне с предизвикателствата на зимата. Парната инсталация на болничното заведение функционира нормално и  всички отделения са добре отоплени.

Здравното заведение има готовност в случай на усложнена зимна обстановка  да хоспитализира превантивно бременни и хронично болни пациенти, като разполага с достатъчно свободни легла. 

Кръвният център разполага с необходимите количества кръв, плазма и електроцитна маса.  МБАЛ Добрич разполага и с вътрешноведомствен транспорт, който се грижи всички алеи и подходи към здравното заведение да са добре почистени и опесъчени, уверяват от болничното ръководство.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама