Отново дават топъл обяд за бедните в Добричко

17:10, 31 яну 19 25 1223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 1 февруари ще продължи предоставянето на услугата топъл обяд в община Добричка. Финансирането на социалната помощ се осигурява по Оперативна програма за храни и основно материално стимулиране и е съгласно допълнителното споразумение, подписано между представители на Агенцията Социално подпомагане и кмета на община Добричка инж. Тошко Петков.

Социалната услуга се предоставя на територията на почти всичките 67 населени места в община Добричка и обхваща 240 потребители. Това са самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Договорените дейности се реализират чрез Домашен социален патронаж на територията на община Добричка в периода от 01.02.2019г. до 30.04.2019г. и включват предоставяне на обяд – супа, основно ястие и хляб.

Наред с топлия обяд ще се реализират и съпътстващи мерки спрямо потребителите, изразяващи се в индивидуално консултиране относно възможностите за ползване на други социални услуги, административни общински услуги, консултиране относно здравословно и балансирано хранене и други форми на подкрепа предвид нуждите и проблемите им.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама