Отмениха грипната епидемия в 5 области в страната

18:05, 04 фев 19 25 2350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грипната епидемия в Сливенска област се отменя от утре, предаде БТА. Въведените противоепидемични мерки се отменят със Заповед на директора на РЗИ-Сливен, считано от 5 февруари 2019 г. във връзка със снижаване на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания.

Грипната епидемия в Добричка област се отменя от 5 февруари. Намалял е потокът на прегледаните и хоспитализираните пациенти с остри респираторни заболявания.

Отменя се грипната епидемия в област Плевен. Учениците ще започнат учебни занятия от 6 февруари /сряда/. В областта рязко се е снижила заболеваемостта от ОРЗ и грип. Епидемията е засегнала предимно децата и юношите.

Грипната епидемия в област Русе ще бъде отменена от утре. Грипната ваканция за учениците също няма да се удължава. Децата ще са на училище на 6 февруари /сряда/, тъй като утре са в междусрочна ваканция. Анализът за последната седмица показва, че има голям спад в броя на болните.

От 5 февруари се отменя обявената за територията на област Кюстендил грипна епидемия. Преустановява се изпълнението на профилактичните и противоепидемични мерки от Оперативния план за надзор и контрол на грипа и острите респираторни заболявания. Отменя се и забраната за провеждане на планови операции и свиждания в болничните заведения, планови консултации на бременни жени и кърмачета, профилактични прегледи и имунизации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама