Бойко Борисов на учението "Шабла": На Балканите всичко различно от мир ще бъде щета за всички

13:10, 13 юни 19 / Политика 25 1393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученията са важни за дипломацията и за външната политика на България, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2019“.

„Всички заедно тренираме, показваме своите способности, показваме това, което имаме. Изводите са, че трябва да живеем в мир, а не във война. Колкото повече се опознаваме, толкова повече възпиращата сила е най-важна“, добави премиерът Борисов. Той изтъкна, че формированията ни са показали отлични резултати, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов беше категоричен, че на Балканите мирът може да съществува, когато всички са много силни и единни. „Всичко различно от мир ще бъде щета за всички“, заяви премиерът и добави, че е важно усилията да се съсредоточават в повишаване на доходите и на БВП.

В тактическото учение се включиха над 1400 военнослужещи от формирования на България, Сърбия и САЩ. Проведоха се бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия, съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „Шабла – 2019 г.“

Заедно с Бойко Борисов заключителния етап на учението „Шабла – 2019 г.“ наблюдаваха и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама