ГЕРБ избра кандидата си кмет в Добрич

15:43, 01 сеп 19 25 2755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Надежда Петкова е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на Летния университет на Младежката структура на партията, който се проведе във Варна.

Във връзка с предстоящите местни избори, Борисов подчерта, че само победа ще даде възможност да се довърши всичко започнато. „Аз дори съм сигурен, че от другите партии осъзнават, че ако не е ГЕРБ – ще започнат катаклизми. Какво значи да подкрепиш независим кандидат, и то в големите градове. Пред кого този човек ще носи отговорност като няма партия“, попита Бойко Борисов, предаде "Стандарт".

Надежда Димитрова Петкова е магистър по „Електронна техника и Микроелектроника” от Технически университет - Габрово и бакалавър по „Счетоводство и контрол” от Икономически университет - Варна.

Работила е като лектор по информатика, като оперативен счетоводител. Била е и финансов консултант, а от 2005 г. ръководител на Бизнес център - Добрич. Петкова е била и заместник-кмет на Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове” в периода 2007 – 2015 г.

Като експерт е участвала в подготовката на проектни предложения на общините Пловдив, Столична, Силистра, Шабла, както и в оценката на проектите от Инвестиционната програма на община Русе. Участва в разработването и подпомага управлението на проектните предложения, включени в инвестиционната програма на община Варна.

Общинското събрание на ГЕРБ-Добрич, излъчи на 1 август следните номинации за кмет – Красимир Николов – зам.-областен управител, с 85 гласа, Иво Пенчев – председател на Общинския съвет-Добрич, с 44 гласа, Детелина Николова – кмет на Добрич от НДСВ, после и от ГЕРБ, с 48 гласа,Зорница Михайлова - общински съветник от ГЕРБ, с 46 гласа и Надежда Петкова – общински съветник от ГЕРБ – с 44 гласа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама