Представят Андерсенова приказка на сцената на кукления театър в Габрово

14:40, 08 фев 19 / Култура и наука 25 811 Topnovini
1

Андерсеновата приказка "Огнивото" показва днес в премиерен спектакъл кукленият театър. Представлението започва в 18,00 часа, а в неделя от 11,00 часа габровските деца ще могат отново да видят историята за войника и царската дъщеря. Това съобщиха от кукления театър.

Сюжетът следва класическата линия на приказката, разказва Валентин Владимиров, драматург и режисьор на новата пиеса, който за пръв път поставя пиеса на сцената в родния си град. Младият творец работи в куклените театри в Русе и Кърджали, гостува като режисьор и в други градове в страната. Актьорите, които ще представят неговата интерпретация по приказката, са Радостина Андреева, Жулиета Колева и Богдан Богданов. Куклите и сценографията са на Юлия Лачева. Музиката в спектакъла е авторска и е композирана от Георги Гарчов.

Малките зрители ще могат да проследят историята, в която доброто побеждава. В центъра е поставена темата за споделената любов, а развитието на сюжета дава убедителен отговор, че тя е най-важна в живота. Героите разбират, че за да има любов между двама души няма нужда от вълшебства и от огниво, а от сърце - в него се крие чудото, разказаха създателите на приказната история.

С новата пиеса театърът прибавя към афиша си още едно заглавие от класиката за деца - след "Палечка", "Свинарят" и "Принцесата и граховото зърно". Изборът е в отговор на интереса на малките зрители, които харесват приказни истории, а поуките от перипетиите на героите нямат нужда от тълкуване.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 228 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.