Томислав Дончев призова за спокойствие в Габрово

07:55, 12 апр 19 / Политика 25 1763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Силите на реда не са в града, за да пазят една част от обществото, а да пазят обществения ред и ще стоят толкова, колкото е необходимо", каза на брифинг в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев.

Протест срещу насилието в Габрово

"Не можем да си позволим да има хаос и заплахи за живота и здравето на всеки български гражданин. Първата цел е да се въведе ред на територията на общината. Гневът на хората е справедлив", коментира още Дончев.

Той призова да се прекратят злоупотребите със социални плащания и ТЕЛК, както и да бъдат лишени от социални плащания родителите на деца, които не ходят на училище. "Има сериозен проблем със събирането на глоби, в някои случаи и за над 10 000 лв.", каза Дончев.

Кметът на Габрово Таня Христова призова за здрав разум и спокойствие. Тя допълни, че не заселва роми в града. Призова партиите да не се заиграват с етническия мир преди местните избори след няколко месеца.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" комисар Христо Терзийски каза, че 800-900 души са провеждали мирен протест в Габрово около два часа, след което хората се разделили на три лъча - по време на шествието се обособили групи от младежи - 20-25 годишни, които около 21:00 -21:30 часа предприели действия, с цел нарушаване на обществения ред. Хвърляни са бомбички от тях, провокирали са органите на реда, използвали са маски.

Задържани са четири лица, срещу три от тях ще бъдат образувани досъдебни производства. Пострадал е един служител на реда и двама журналисти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама