Борисов след евровота: Доволен съм, щом сме победители при този хейт

12:35, 27 май 19 25 2184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Доволен съм, щом сме победители при този хейт, при това участие на президента". Така  премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти край Габрово победа на партията си в евровота.

Бойко Борисов инспектира ремонтите по пътищата в Габрово и Севлиево

„Доволен съм, щом сме победили, при това участие на президента, даже ми е много драго за Асеновград, че отидоха и Радев, и Корнелия накуп и ги бихме с над 1000 гласа, при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП. Благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, тази жлъч и всичко останало“, заяви още Бойко Борисов.

„Имаше един „Червен Кольо”, „Зелен Кольо” (…) Това не са социолози, в прогноза за времето не може да участват”, заяви Борисов по адрес на анализаторите, които очакваха по-слабо представяне на ГЕРБ на евровота.

Премиерът изрази задоволство от работата на всички партийни структури в страната по време на предизборната кампания. „Очевидно, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов, видяхте - изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не повдигнаха“, заяви още Бойко Борисов. 

Бойко Борисов: Обещавам ви - само работа, работа и пак работа

 

“Никой не ме изненада, изненада ме злобата. Просто все едно играха за последно, прекрачиха всички граници. Със „справедливост по комунистически“ ни върнаха в едни други времена – на Народния съд. Когато някой излиза и се приема за единствената институция в държавата и сочи с пръст кой да арестувате и кой да влезе в затвора - това е било 1945 г. Това е справедливост по комунистически ”, заяви премиерът Борисов в отговор на журналистически въпрос.

“Имаше ли разследвания при Тройната коалиция или кабинета “Орешарски” - нямаше. Не може да си разследващ журналист само срещу едните. Или си разследващ или не си разследващ“, допълни Борисов.

Румен Радев: Ниската избирателна активност е шамар за политическата класа

Премиерът подчерта и че няма необходимост от предсрочни избори. “Сега искат ли предсрочни избори пак? Да дадем 50-60 млн. за нови избори и след това за местните - още 50-60 млн. Все едно ей така извират парите. Ако бяхме направили тези избори заедно с парламентарните, днес щяхме пак да говорим с кой да се коалираме”, каза още министър-председателят. 

Премиерът с видимо нежелание отговаряше на въпроси по политическа тема. Мотивът: „Като почна да говоря по тази тема, няма да ни покажете мостовете, естакадите”.

Борисов подчерта, че сега се реализира обещаваното от „хиляди политици” – тунел под Шипка. Той посочи още, че догодина АМ „Хемус” трябва да стигне между Севлиево и Габрово, през август започва работата по два лота по пътя между Русе и Велико Търново.

Бойко Борисов отново благодари на избирателите и си постави следната цел: „Всеки ден работа, работа и работа – и оставяш на поколения наред да се възползват от това, което си направил”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама