БСП се събира на национален събор на Бузлуджа

07:30, 27 юли 19 / Политика 25 1616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската социалистическа партия отбелязва 128-та годишнина от организираното социалистическо движение с традиционния събор на "Историческа поляна" под връх Бузлуджа.

В 10.45 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите ''Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана“. Преди това, в 10:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

В 11.30 часа, на сцената на Историческата поляна председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа, на поляната над хижа „Малка Бузлуджа”, ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова.

В 14.00 часа, на Историческата поляна ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

Формален домакин на събора, който се провежда от лятото на 1991 година, е областното ръководство на БСП – Габрово.

По традиция предишния ден социалистите положиха цветя на паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, на паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата в Габрово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама