„Барометър България“: Кандидатът на „ВМРО – БНД“ Силвия Кръстева със значителна преднина в Община Трявна

16:40, 23 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1681 Topnovini

В събота и неделя /19 и 20 октомври 2019 г./ в градовете Плачковци и Трявна беше проведено симулационно социологическо проучване на „Барометър България“. Анкетирани бяха 302 души между 18 и 85 години, жени – 52% и мъже – 48 на сто. Анкетираните ползваха бюлетина за симулационно гласуване и импровизирана урна.

При гласуването с бюлетина за кмет се получиха следните резултати:
На първо място е Силвия Кръстева – кандидат на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ с 22,5%. На второ място – Мария Пенева, издигната от ГЕРБ с 20,9 на сто, на трето място – кандидатът на Местна коалиция „МИР“ – Татяна Рачева, с 15,2%.

Следва кандидатът на ПП „БАСТА“ – Людмил Бучев с 11,9%. След тях е кандидатът на МК „Алтернативата на гражданите“ („Движение 21“) – Драгомир Николов с 9,3%, следван от МК „Български социалдемократи“ с кандидат Гергана Ганчева – 5,3 на сто.

Кандидатите на ПП „АТАКА“, ПП „НФСБ“, ПП „СДС“ и ПП „Движение Гергьовден“ си поделят 11,9% от гласовете (от 1,5 до 3%) – твърде малък процент, който граничи със статистическата грешка.

3% са недействителните бюлетини и 1% – „Не подкрепям никого“.

При гласуването за общински съветници картината процентно се повтаря. Има малка разлика при партиите и коалициите, които не са издигнали кандидат за кмет, но имат листи за съветници.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 71 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.