Окончателно: Осъдиха бившия кмет на Хасково

15:30, 30 яну 19 25 1486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. С решение на Окръжен съд - Хасково той е осъден на две години условно с три години изпитателен срок, глоба от 3 000 лева и лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество за срок от три години. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. 

Иванов е признат за виновен в това, че в качеството му на длъжностно лице - кмет на община Хасково,0 противозаконно е издал заповед, с която е наредил да бъде премахната сградата на хасковския затвор, построена през 1892 година. Постройката е обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност, категория "национално значение", включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, припомнят от съдебната палата.

Решението на Апелативния съд не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама