АПИ ще решава проблема с лошото състояние на пътя Оризово- Димитровград

16:00, 01 фев 19 25 1364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенция "Пътна инфраструктура" / АПИ/ ще търси техническа възможност за решаване на проблема в участък ОризовоДимитровград от автомагистрала "Марица". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в рамките на редовния парламентарен контрол. Министър Аврамова отговори на въпрос на левицата за лошото състояние на пътния участък и честите ремонти, които се налагат там.

"През последните две години състоянието на участъка се влошава, което създава много проблеми при движението на автомобилите. По магистралата имаше пропадане само месеци след откриването й в експлоатация", посочи Виолета Желева от ПГ "БСП за България", която отправи въпроса към ресорния министър.

От своя страна министър Аврамова обясни, че констатираните дефекти на Лот 1 на АМ "Марица" са в участъка, стопанисван от Областно пътно управление Хасково. "В този участък има голям надлъжен наклон на пътя. При проливни дъждове не винаги водата се оттича по отводнителните улеи", обясни министър Аврамова.

По думите й независимо, че са направени допълнителни улеи, проблемът при влошени климатични условия продължава да се проявява. "Предстои УС на АПИ да разгледа участъка, като се търсят технически възможности за окончателно решаване на проблема", заяви регионалният министър Аврамова.

Депутатът от левицата Никола Динков настоя за много по-сериозни мерки от страна на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Той подчерта, че гаранционния срок за отстраняване на неизправностите за сметка на изпълнителя изтича през 2020 г., а на много места магистралата е нагъната.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама