Цветанов: На 14 февруари ще има изслушване за отравянето на Емилиян Гебрев

15:09, 09 фев 19 25 1857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък (14 февруари) в Комисията за контрол над службите за сигурност ще се състои изслушване на компетентните институции във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и информациите за съпричастност на извършителя със случая „Скрипал“. Това заяви днес в Харманли председателят на ПГ на ГЕРБ и зам-председател на партията Цветанов Цветанов.
„Аз съм сигурен, че вече е създадена необходимата координация между българските, британските и европейските власти по случая и се работи активно по него. Това заявих днес пред журналисти в Харманли“.

Цветанов подчерта, че в последните 3-4 години България, ЕС и САЩ са подложени на хибридна атака от Русия. Има информации за руска намеса посредством онлайн и социалните медии в изборите в няколко държави, което във всеки един от случаите доведе до дестабилизация. Съществува мнение, че дори „Брекзит“ се е случил под такова влияние. „Изразих мнение, че случаят „Скрипал“ само е затвърдил позицията на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия. Заявих още, че Русия иска да отклони ЕС от политиката му за единство в името на всеобщия просперитет“, заяви още той.

Цветанов изрази и своята позиция във връзка с лансираната от ВМРО концепция, че всяка една политика, насочена към по-добрата ромска интеграция, трябва да мине през широко обществено обсъждане, в което дейно участие да вземат всички заинтересовани страни и институции. Неслучайно в управленската ни програма като основен акцент бе заложено образованието.
„30 000 деца бяха върнати в образователната система и сега те ще имат възможността да получат перспектива и да бъдат полезни на обществото“, каза зам-председателят на ГЕРБ.

Цветанов коментира и че социалните помощи на ромите трябва да се обвържат с тяхната ангажираност, защото днес в обществото съществува усещането, че представителите на тази общност получават средства от държавата, но не изпълняват в замяна на това своите задължения както всички останали граждани. Той е категоричен, че ако се създадат условия за по-добра ромска интеграция, това би дало добавена стойност и на българската икономика. „Днес в България има много роми, които са се интегрирали и водят успешен живот и трябва по-често да даваме техния пример“, заключи Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама