Контрабандна паста за наргиле за над 113 000 лева задържаха на "Капитан Андреево"

11:27, 21 мар 19 25 1138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов опит за контрабанда на 375 кг паста за наргиле предотвратиха митническите служители на ГД МРР на МП "Капитан Андреево".

На 18 март, около 05.00 часа, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси", пристига товарен автомобил "Mercedes benz" с турска регистрация. Пред митническите органи шофьорът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че в товарното помещение сред групажна стока - предимно дрехи и обувки, са укрити 26 кашона с 375 пакета, всеки по 1 кг паста за наргиле, без акцизен бандерол.

Акцизната стока с пазарна стойност 113 300 лева е задържана. Стойността на дължимия акциз е 57 000 лева. Шофьорът и превозното средство, послужило като средство за извършване на престъплението, са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“ към ГД „МРР“ на Агенция Митници, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама