Хванаха контрабандна течна тор, укрита в автомобилен резервоар

12:40, 29 мар 19 25 1766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

85 литра контрабандни агропрепарати откриха митнически служители на МП "Капитан Андреево" при две проверки. При единия от случаите жена заредила резервоара на автомобила си с течна тор в опит да я пренесе незабелязано през границата.

При единия от случаите на 23 март митническите служители извършват проверка на лек автомобил с хасковска регистрация, влизащ в страната от Турция. В бензиновия резервоар на автомобила, който се е движил на газ, е открита кафява течност с мирис на препарат за растителна защита. Общото количество на откритата течност е 56 литра.

Според личните обяснения на водача на автомобила, българска гражданка, с инициали З. С., резервоарът е използван, за да бъде пренесен препарат за растителна защита - течна тор „Tonik“, закупена от Турция.

На следващия ден, при проверка на лек автомобил, управляван от македонски гражданин, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват 29 бутилки по един литър и пакети с общо 1.2 кг препарати за растителна защита, укрити във фабрични кухини на автомобила и в личния багаж на шофьора.

Контрабандните препарати за растителна защита са задържани и предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Само за десет дни през месец март митническите служители са задържали 180 литра и 25 килограма препарати за растителна защита, които не отговарят на изискванията за внос. Една част от препаратите за растителна защита са иззети с разписки при проверки на преминаващи пътници през ГКПП "Капитан Андреево", а друга част са задържани при опит да бъдат пренесени без знанието и разрешението на митническите органи, за което на нарушителите са съставени актове и са образувани административнонаказателни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама