Хванаха недекларирани 110 000 евро при опит за преминаване на "Капитан Андреево"

10:45, 26 юни 19 25 1402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Недекларирани 110 000 евро откриха митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“. Контрабандната валута с левова равностойност над 210 000 лева е била укрита на дъното на чанта за документи. Колата с турска регистрация е пристигнала на МП "Капитан Андреево" на 24 юли, на трасе за входящи леки автомобили от Турция за България.

Въпреки че водачът, който пътувал сам, не декларирал ценности или акцизни стоки, влизащият в страната автомобил е отклонен за митническа проверка. Митническите служители откриват на дъното на чанта за документи, укрити в две отделения, покрити с празни бели листове, пачки с евро в купюри от 50 и 100 евро.

Откритите общо 110 000 евро с левовата равностойност на 215 141 лева са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

От началото на годината до момента митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали недекларирана валута в левовата равностойност над 1 милион лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама