Кирил Ананиев гарантира пред депутатите, че няма да се закриват болници

12:54, 05 юли 19 / Политика 25 3083 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 15 юли министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще представи визията на новия здравно-осигурителен модел. На изслушването в Народното събрание Ананиев гарантира, че здравни заведения в Северозапада няма да бъдат закривани.

"Независимо, че болниците няма да бъдат закривани, най-лошо е състоянието на здравните заведения във Видин, Враца, Ловеч, Кюстендил и Хасково", заяви министърът на здравеопазването, предаде БНР.

Над 150 милиона са натрупаните дългове на болниците, съобщи здравният министър.

Набелязаха мерки за укрепване на болниците във Видин и Враца

"До края на годината ще има нови медицински стандарти, нови алгоритми на клиничните пътеки, нов Национален рамков договор за медицинските и денталните дейности за тригодишен период. Инвестираме с европейски средства в линейки и строителство с цел укрепване на спешната медицинска помощ. Провеждаме нова политика в областта на специализациите. Водя ежедневни разговори с банкери и кредитори за погасяване на натрупаните в годините назад милиони левове просрочени задължения", каза министърът.

Депутатът от ДПС Нигер Джафер подчерта, че се задълбочават регионалните дисбаланси. "Министърът на здравеопазването има една основна задача - да осигури достъп до здравеопазване на населението на цялата територия на страната", заяви д-р Джафер.

Правителството одобри структурни промени в системата на здравеопазването

Ананиев заяви, че се спекулира по темата и добави, че е най-важно населението да получи истинска здравна помощ.

Той подчерта, колко е важно да бъде осигурени материалните активи на здравните заведения в Северозападна България, като обяви, че ще бъдат осигурени 30 линейки за болниците във Видин, Враца и Монтана, а за ремонти на спешните отделения и други сгради ще бъдат отделени над 3 милиона лева.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама