Пожарът в Хасковско е тръгнал от нерегламентирано сметище

14:00, 14 авг 19 25 2433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожарът между селата Родопи, Брягово и Любеново е тръгнал от нерегламентирано сметище.

Под ръководството на Районна прокуратура - Хасково се извършват процесуално-следствени действия, свързани с възникналия на 12 август пожар, това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура - Хасково.

До момента е установено, че първоначално огънят е тръгнал от нерегламентирано сметище в покрайнините на с. Брягово, област Хасково, където в издълбана яма били запалени дрехи, изхвърлени от 39-годишен мъж.

Човешка грешка е пожарът в Хасковско

Впоследствие пламъците били изгасени от близък на мъжа, но сметищните отпадъци продължили да тлеят и от вятъра пожарът се е разраснал към с. Любеново и с.Родопи, област Хасково. Предполагаемият извършител е настанен в болнично заведение за изследване на здравословното му състояние. Той не е осъждан и не е криминално проявен. 

Под ръководството на Районна прокуратура - Хасково продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство за това, че по непредпазливост е запален чужд имот, вследствие на което на 12 август е възникнал пожар в горски и земеделски земи между с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново.

Пожарът в Хасковско се е разраснал (ОБНОВЕНА)

Тепърва ще се изяснява какви са нанесените щети. До момента е установено, че пожарът е обхванал около 8 000 дка площи, от които около 4 000 дка са тревни площи, а останалите горски територии.

Огънят е локализиран и предстои да бъде извършен оглед, както и да бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчна експертизи. Няма опасност за жителите и къщите в трите села, покрай които се е разпространил пожара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама