Събраха 30 тона отпадъци при почистването на АМ "Марица" край турската граница

15:49, 29 мар 20 25 2726 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

30 тона отпадъци са почистени и извозени в последните 3 дни в 20-километров участък от АМ “Марица" преди ГКПП “Капитан Андреево”, съобщиха от АПИ.

След насочване на чакащите тирове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово, Агенция “Пътна инфраструктура” почиства участъка от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя.

АПИ апелира шофьорите да пазят чистота и в 20-километровата отсечка през 2 км ще бъдат поставени знаци, че е забранено изхвърлянето на отпадъци, като част от мерките за ограничаване на COVID-19.

Дезинфекцират 20 километра от АМ “Марица” преди границата с Турция

В понеделник се очаква почистването да приключи и във вторник ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

На буферния паркинг край с. Узунджово вече е осигурено място за около 1500 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 1500 камиона. За сметка на бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура” паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на заразата.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама