Нови срокове на община Кърджали за прием в детските градини

12:30, 22 дек 18 25 1976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на 2019 г. влизат в сила нови срокове за подаване на документи за записване на деца в детските градини и яслени групи на територията на общна Кърджали. Това предвиждат промените в Наредбата за прием в детските заведения, съобщават от общинската администрация.
Съгласно измененията, заявленията за постъпване ще се подават от първия работен ден на март на съответната година, а не както до сега - от първия работен ден на януари. Срокът за подаване на документите вече ще бъде двумесечен - до края на април.

В Наредбата има и втора промяна и тя е въвеждането на критерия "райониране", който ще носи една точка на дете с постоянен адрес в близост до детската градина. Това ще се удостоверява с документ за постоянния адрес на родителя.

Всички необходими документи са посочени в Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини, която е публикувана и на интернет страницата на общината, обясняват от общинската администрация. От там допълват, че на територията на община Кърджали има 22 детски градини, 11 от които са в града, със 7 яслени групи. През 2019г. се очаква в първа група в Кърджали да бъдат приети 310 деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама