МРРБ отпуска нови 33 млн.лв. за мерки за енергийна ефективност в 19 общини

15:00, 28 яну 19 25 5820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови близо 33 млн. лв. ще бъдат инвестирани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ чрез Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. в мерки за енергийна ефективност в 32 проекта на 19 български общини. Това съобщиха от министерството.

Проектите са одобрени по процедура "Енергийна ефективност в периферните райони-2" по приоритетна ос 2 на европейската програма. В рамките на процедурата бяха подадени общо 52 проектни предложения, които бяха селектирани след оценка за административно съответствие и допустимост и на техническа и финансова оценка. Предстои сключване на договори за безвъзмездна финансова помощ с кандидатите, чиито проектни предложения са предложени за финансиране.

Одобрени са проекти на общините Троян, Златоград, Малко Търново, Крумовград, Белоградчик, Девин, Поморие, Разлог, Свиленград, Нови пазар, Ботевград, Севлиево, Малко Търново, Елхово, Генерал Тошево, Пещера, Карнобат, Попово и Берковица.

Проектите включват дейности по подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилища, сгради от общинската и държавната администрация, общинската образователна, социална и културна инфраструктура.

Процедурата "Енергийна ефективност в периферните райони-2" е продължение на първата мярка за енергийна ефективност в периферни райони, по която са сключени 170 договора на обща стойност над 167 млн. лв.
Решенията за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и за отказ от предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са публикувани в сайта на МРРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама