Премиерът Борисов посети стадиона на "Арда 1924" (ОБНОВЕНА)

10:50, 23 авг 19 / Политика 25 3105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов посети стадиона на футболен клуб "Арда 1924", а целта на посещението е да се изясни дали правителството ще отпусне 11 283 000 лева за ремонт на спортната база, или финансирането ще бъде частично – за трафопост и осветление. 

Министър – председателяр Бойко Борисов беше посрещант от кърджалийци с  „Добър ден, другаря началник“.

Бойко Борисов беше придружен от министърана спорта Красен Кралев и този на финансите - Владислав Горанов.

Обновеният стадион в Кърджали беше официално открит през месец май 2018 г. Спортното съоръжение е ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложените средства са около 2 милиона лева. Извършен е ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са трибуните за зрители, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса. Чрез осигуряването на съвременна спортна инфраструктура стадионът отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания в Кърджали.

Заради липсата на осветление "Арда 1924" играе домакинските си мачове на стадион "Локомотив" в Пловдив, отделно липсва база за тренировъчен процес на детско-юношеската школа.

Община Кърджали поиска от правителството над 11 милиона лева за осветление, трафопост, тренировъчно игрище, козирка, табло и прилежаща инфраструктура – паркинги и кръстовище на бул. "Беломорски".

Снимка: bgclubs.eu

Припомняме, че министър-председателят Бойко Борисов вече прие ръководството на „Арда 1924“. По време на срещата пратениците на кърджалийския професионален футболен клуб представиха пред премиера проекта за подобрения на стадион “Aрена Арда” в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може ПФК “Aрда 1924” да играе домакински мачове в Първа лига.

Министър – председателят получи подарък тениска от футболния клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама