Обвиниха собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала "Струма"

15:31, 19 авг 19 / Общество 25 1323 Topnovini
1
2
3

Собственикът на фирмата, която управлява депото за отпадъци, запалили се под автомагистрала "Струма", вече е обвиняем и има забрана да напуска страната, съобщи БГНЕС.

Той е с обвинения за престъпление срещу околната среда и за предумишлен палеж. 

Окръжна прокуратура - Кърджали му определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.  Ако обвинението бъде доказано, санкцията предвидена по закон е от две до осем години затвор.

БСП настоява за поемане на политическа отговорност за изгорялата магистрала „Струма“

„Това, че е повдигнато обвинение срещу едно лице не означава, че досъдебното производство е приключило”, уточни Румяна Арнаудова по време на брифинг в Окръжна прокуратура-Кюстендил.

Пожарът повреди колоните на мост на магистралата. Отсечката край Дупница все още е затворена. Не е ясно и колко ще струва ремонтът на щетите върху мостовото съоръжение. А трафикът за Гърция минава по обходния маршрут през път Е-79.

Пожар гори край Дупница

„На този етап няма доказателства за умишлен палеж на сметището под моста на АМ „Струма“. Ако съберем такива, то тогава ще пристъпим и към промяна на обвинението. Назначени са съответните пожаро-технически и химически експертизи, които ще установят точно огнището на пожара. Назначена е и комплексна строителна експертиза, което ще даде заключение за вида на нанесените повреди и точният размер на вредите“, каза окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани