Мъж от Кюстендил е със съмнения за коронавирус

16:22, 28 фев 20 / Всичко за коронавируса 25 1568 Topnovini

Мъж от Кюстендил е със съмнения за коронавирус. Той се е прибрал от Италия и не се е чувствал добре. Отишъл е при личния си лекар за преглед в поликлиниката. В момента е настанен във ВМА. Лекарският екип, който го е прегледал, е под карантина.

От РЗИ Кюстендил призовават всички, които са се прибрали от Италия или Китай да не ходят при личните си лекари , а да се самоизолират за 14 дни, предава "Дарик Нюз".

Бойко Бороисов: В другите държави има коронавирус, няма срамно и при нас да се появи

Съпругата и детето на мъжа са уведомени да не ходят съответно на работа и на училище.

Междувременно, 22-ма души в област Велико Търново, сред които две деца, са поставени под карантина в домашни условия за коронавируса. Въпреки това няма отменени масови мероприятия в региона, съобщава БНР.

„След пътувания в Италия в региона под наблюдение са 22-ма души. Тези хора на практика са здрави“, увери директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева. Тя информира, че се правят проверки на случаи, подадени от граждани за техни съседи, завърнали се от рискови райони, които не са уведомили здравните власти.

Летище Горна Оряховица е предприело превантивни мерки, проблем има с пристанище Свищов, което не е оборудвано за проследяване на здравословното състояние на пътниците. „Там нямаме оформен пункт, но ние си правим организацията“, каза д-р Евгения Недева.

Инфекциозните отделения във великотърновската и горнооряховската болница декларират, че имат готовност за прием на пациенти и нямат проблеми с личните предпазни средства. 

17 души завърнали се от Китай и Италия в Сливен са под наблюдение, съобщи д-р Даниела Калева, директор на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ, цитирана от БНР. До момента те не са дали симптоми на заразата. Шест души, жители на областта са хоспитализирани в болници в Стара Загора и София. Те са дали отрицателни резултати за коронавирус, информира д-р Калева. 

Общо 15 ученици и двама преподаватели от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски" в Лозница са под 14-дневна домашна карантина. Това съобщи днес д-р Анатолий Стойнов, зам.-директор на Регионалната здравна инспекция в Разград на заседание на областния кризисен щаб във връзка с коронавируса.

Дванайсетокласниците са пребивавали в дните от 3 до 21 февруари в италианския град Сполето, регион Умбрия. Групата е била във ферма в околностите на града, като посещението им е по проект по програмата "Еразъм+". Единайсет от учениците са от Лозница и околните населени места, а останалите четирима са от областите Силистра, Шумен и Търговище. Експертите от РЗИ в тези области са уведомени за предприемане на противоепидемични мерки.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани