Оставиха в ареста шестимата от ромския клан Гольовците

16:49, 11 сеп 20 25 2842 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Специализираният наказателен съд определи най-тежките мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на шестимата обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и региона, съобщи прокуратурата.

Съдът прие, че събраните до момента доказателства по досъдебното производство дават основание да се направи обосновано предположение, че са извършили престъплението, за което са обвинени. 

Налице е и опасност да извършат друго престъпление, в това число и да оказват влияние на свидетели.

Снимка: МВР

Определението на Специализираният наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Участниците в групата бяха задържани на 9 септември при полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Снимка: МВР

Според събраните доказателства те са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои. Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

Над шест души са задържани при акция в ромската махала в Кюстендил

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама