Започва мащабен ремонт на най-старинния ловешки квартал

13:30, 15 ное 18 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва мащабен ремонт на площад "Тодор Кирков" в стария квартал "Вароша" в Ловеч, съобщи пред журналисти кметът Корнелия Маринова, цитирана от БТА. 

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е седем месеца, но ако има забавяне заради лоши атмосферни и условия през зимата, ще бъде удължен с още два месеца.

Ремонтните дейности са част от проекта "Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централната градска част и рехабилитация на пл. "Тодор Кирков", кв. "Вароша", Ловеч", а стойността им е близо 1,2 милиона лева.

Предвижда се демонтаж на настилки и поставяне на нови от павета, бетонови и гранитни плочи и други. 
Ще бъде подменено уличното осветление, поставени пейки и изграден фонтан между сцената и паметника на Тодор Кирков.

Маринова допълни, че общата визия с настилка от павета на площада ще бъде запазена, за са се съхрани специфичния характер на квартала. Има участъци, където не се предвиждало сто процентово пренареждане на паветата. 

До 5 ноември беше срокът, в който собствениците на преместваеми търговски обекти, включително и заведения, трябваше да ги премахнат заради ремонтните дейности. Това обаче не е било изпълнено и се е наложила среща с тях.

"Обяснихме, че си даваме сметка, че се създават трудности за бизнеса, но в рамките на срока на проекта това е само едно безпредметно, излишно, вредно забавяне на неговото стартиране и че трябва по най-бързия начин да се освободи площадното пространство от тези преместваеми съоръжения, за да може строителят да работи", каза още Маринова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама